top of page

Fri, 10 Nov

|

София

ПРЕМИЕРА: Дъщерята на рамкьора. Аудио пърформанс на Мартина Новакова

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
ПРЕМИЕРА: Дъщерята на рамкьора. Аудио пърформанс на Мартина Новакова
ПРЕМИЕРА: Дъщерята на рамкьора. Аудио пърформанс на Мартина Новакова

Дата и място

10 Nov 2023, 16:00 – 17:30

София, ул. „19-ти февруари“ 1, 1000 Old City Center, София, България

За събитието

Дъщерята на рамкьора.

Аудио пърформанс на Мартина Новакова

част от програмата “Гледане с разбиране”

Премиера: петък, 10 ноември, 16:00 ч.

Програмата “Гледане с разбиране” предлага нови начини за изживяване на изкуството и посещението в музея. Наред с образователните събития програмата предлага и експериментални начини за преоткриване на музея чрез средствата на театъра. Първият експеримент за имерсивен театър в музея беше през 2021 г. с представлението “Опакован аудиогид” по текст на Мартина Новакова и Мигел Валентин и под режисурата на Василена Радева.

“Дърщерята на рамкьора” е новото представление на Мартина Новакова по авторски текст и с участието на Димитър Николов, Евгения Ангелова и Валерия Георгиева, със музика и звуков дизайн от Александър Евтимов - Шаманчето. “Дъщерята на рамкьора” е театрално представление на живо и на слушалки, пътуванев музея, личен разказ и рефлексия върху изкуството и пресечните му точки с живота и театъра. Аудио пърформансът се провежда за малки групи от до 25 души и предлага интимно преживяване в залите на Национална галерия - Квадрат 500.

“Представям си група хора в Националната художествена галерия.

Представям си тайно общество, водено от детски глас.

Тук са, защото търсят нещо.

Поглеждат през рамките.

Представям си как изпълняват сложна хореография зa произведение на изкуството. Представям си как две фигури на брега на голяма река гледат как Националната галерия разпъва платна и отплава…” - Мартина Новакова

ВНИМАНИЕ: Моля, заповядайте 10-15 минути преди началния час. За да участвате в представлението, трябва да разполагате с телефон с достъп до интернет и възможно най-добри слушалки. За тези, които не разполагат с такива, ще им бъде предоставено устройство от организаторите.

--

Събитието е част от образователната програма “Гледане с разбиране” на фондация “Изкуство - дела и документи”. Събитието е финансирано по проект “Слушане с разбиране” към Столична община - Програма Култура. С партньорството на Национална галерия и цялостната подкреп на Национален фонд "Култура".

Билети

  • Дъщерята на рамкьора

    Аудиo пърформанс на Мартина Новакова, част от програмата "Гледане с разбиране"

    €0.00
    Sale ended

Total

€0.00

Сподели събитието

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • Instagram
bottom of page