top of page

Интимност и спектакъл в
епохата на социалните медии

Наистина има ли граници между изкуството и живота, които бихме искали да запазим? Проектът “Интимност и спектакъл в епохата на социалните медии” изследва онези гранични ситуации, рамки и платформи, където са възможни паралелни и размиващи се представяния на изкуството и обществената сфера. 

 

В периода от 10-ти до 20-ти юни няколко български и чуждестранни артисти ще се намесят  със свои художествени инсталации, пърформанси и прожекции на територията декуманус максимус на  Сердика и онлайн, осмисляйки настоящата динамична ситуация, в която личното простанство и спектакъла постоянно разменят местата си.

Максимата “представянето е всичко”, която произтече от магазинната витрина и възхода на предмета за потребление отпреди почти цял век, днес е пренесена във всички сфери на живота. Представянето на образа вече е способно да замени самото събитие, предмет или произведение, до такава степен, че ние бихме могли да осъществим тази изложба дори само като поредица от образи в медийното пространство...

ПРЕЦИЗНИТЕ Ѝ
СЪКРОВЕНИ МИСЛИ

“Прецизните ѝ съкровени мисли” видео програма, излъчвана на живо, създадена като продължение на изложбата и нейното изследване на личното и пуб-личното пространство. Програмата ще се излъчи едновременно в Twitch и YouTube на 11 юни 2021.

Програма

ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЬОРИ

unnamed.jpg
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • Instagram
bottom of page